HOGYAN VÁLASZTOTTAM MAGAMNAK MASSZÁZSMEDENCÉT?

 

A közelgő nyár arra készteti a jakuzzizás szerelmeseit, hogy alapos mustra alá vegyék a masszázsmedencék piacát. A megfelelő jakuzzi kiválasztása számomra sem volt egyszerű. Hosszú hónapokig keresgéltem, és mialatt megismertem a legalapvetőbb és legfontosabb szempontokat, lassan világossá vált, hogy mit is válasszak.

Sokat beszélgettünk a családommal arról, hogy milyen méretű masszázsmedencét válasszunk. Ezt volt a legegyszerűbb eldönteni. Mivel 4-en vagyunk a családban ezért csak öt vagy hat személyes medencében gondolkodhattunk. Elkezdtük tehát körüljárni a "piacot", hogy megkeressük a mi saját 5-6 személyes wellness eszközünket. 

Milyen szempontok alapján szelektáltunk?

Az első szempont a hőszigetelés volt
Mivel szeretjük a forró vizet, nekünk nagyon fontos a medence fűtése és megfelelő hőfonkon tartása. Körüljárva a témát találkoztunk olyan gyártókkal, akik a levegő hőszigetelő erejében bízva nem szigetelik a jakuzzi vizet körülvevő részét. Hamar kiderült, hogy ezeknek a medencéknek sosem lesz igazán meleg a vizük, mert sok az elveszett hő. Volt hőcellás szigetelés is, amely némi megerősítő szigetelést biztosított körben a medence falain, de ez szintén nagy hőveszteséggel jár. Két kaliforniai gyártó termékei nyerték meg a tetszésünket, amelyek egyike teljes habszigeteléssel, a másik pedig egy űrtechnológiának bizonyuló, vagy csak nagyon hangzatos névre hallgató Fiber Core szigeteléssel tartja benn a meleget. A fiber Core a Caldera Spas hőszigetelése volt. És nagyon lenyűgözött.

A második szempont a víz tisztasága
A mi családunk is a tiszta, higiénikus vizet kedveli, mint azt hiszem, mindenki. Olyan medencét kerestünk, amely a leghatékonyabb vízkezelést adja és amelynek használata során biztosak lehetünk abban, hogy a baktériumok és a fertőzések elkerülnek minket. Alaposan megviszgáltuk a különböző gyártók csodákat igérő vízkezelő rendszerét. Figyelembe vettük a szűrők méretét, számát és a vízkezelő rendszer működési elvét. A HotSpring-nél találtuk meg végül is azt, amit kerestünk. A medence no-bypass rendszerű 100%-os szűrési technikája makulátlanul tiszta vizet ígér, hiszen minden vízcseppet szűr és azt folyamatosan teszi. A víz még a masszázs teljes időtartama alatt is kíméletlen a koszhoz és a baktériukómokhoz. Azért használtam a kíméletlen szót, mert az egyik szűrő még egy ezüst kolloid patronnal is el van látva, ami folyamatosan gondoskodik a bacik haláláról, vagyis a víz fertőtlenítéséről. Ha ettől nem pusztulna el minden kórokozó, akkor jöhet az erős, de egészségre teljesen ártalmatlan ózon. Minden HotSpring medence fel van szerelve ugyanis egy automata ózonfejlsztővel, ami folyamatosan fertőtlenít. A gyártó a biofilm eltávolításáról AquaFinesse-el gondoskodik. 

A harmadik szempont a masszázs
Nagyon sok érdekes masszázsrendszerrel találkoztunk. A medencék nagy részét ki is próbáltuk. Természetesen csak olyan medencébe voltunk hajlandók beleülni, amely a bemutatóteremben is tiszta vízzel hívogatott. Hat jakuzzit próbáltunk ki, méghozzá a legjobban reklámozott darabokat. Találkoztunk gyenge, nem túl erős, erős és igen alaposan átgondolt masszázsrendszerekkel. Ami a legjobban megfogott minket, az a HotSpring motomassage volt. Ez a furcsa de találó nevű szerkezet olyan masszázsélményt nyújtott, ami az előző szempontok nélkül is eldöntötte a medence választás kérdését. A motomasszázs név azt sejteti, hogy valami elektromos masszázsrendszert építettek a jakuzziba, de ehelyett egy nagyon egyszerű elven működő, nagyon ötletes, a gerinc melletti izmokat teljesen ellazító mozgó masszázsbefúvó párost találtunk a fekvőhelyen. A HotSpring élvezeti értéke mindent felülmúlt.

Negyedik szempont a megjelenés
Tudatos vásárlóként megvizsgáltuk a medencék általános megjelenését, részleteit, oldalburkolatait, tetejét, formavilágát. Találkoztunk fa oldalburkolattal rendelkező medencékkel, és műanyag burkolattal ellátott darabokkal egyaránt. Mivel az általános megjelenés nagyon fontos, olyan medencét kerestünk, amelynek a megjelenése illik a modern környezetünkbe és önmagában is szép, letisztult, európai. Ebből a szempontból a masszázsmedence választásunk igen egyszerűnek bizonyult. A HotSpring NXT-re szavaztunk, amelyről ugyan azt mondták, hogy a jövő masszázsmedencéje, de a jelenben is nagyon megállja a helyét. A BMW autógyár mérnökei által megtervezett letisztult formavilág az autóipar elemeire emlékeztet. Az övvonal, a letisztult befúvók, a Porsche Carrera hűtőrácsára emlékeztető szűrőház, a légies megjelenést biztosító sarokban elhelyezett és optikailag kiemelt lábak mind a szemünk komfortérzetét hivatott szolgálni.

A mi döntésünk a HotSpring Envoy NXT-re esett. Úgy érezzük, hogy minden szempontot összegezve és a menet közben kialakult igényeinket összegyúrva ez a modell nyújtja majd a következő 15-20 évünk legjobb masszázsélményét. A forgalmazóval is nagyon meg voltunk elégedve.

Nagy Zoltán és Családja